Glutensiz Truff
Birkaç malzemeyle üstelik un yok , çikolata yok ( çikolatanın olmaması bence çok üzücü) amaa o kadar lezzetli bir truff yapacağız ki. Yapımı da çok kolay diğer çikolata ganajlı truff gibi dolapta beklemesine de gerek yok. Bütün malzemeleri birarada blendırdan geçiriyorsunuz işte hazır.
İçindeki temel görevi üstlenen malzeme olan hurma benim en sevdiklerimden . Hurmaları iri ve yumuşak olanlardan tercih edin. Böylece daha lezzetli trufflar elde edersiniz. Üstelik kabuğunu da suda bekletmeden soyabiliyorsunuz. Eğer zorlanırsanız 15/20 dk ılık sıcak suda bekletebilirsiniz.
Malzemeler
📌 12/14 adet iri hurma
📌 70 gr badem içi
📌 70 gr ay çekirdeği içi
📌 Vanilya çubuğu ( veya toz vanilin)
Yapılışı
📌 Bütün malzemeleri blendırdan iyice geçirin. Hamur kıvamına gelecektir.
📌 Avucunuzda dilediğiniz büyüklükte yuvarlayın ve istediğiniz malzemeyle dışını kaplayın. Kakao , badem kırığı veya fındık kırığı. Hiçbir şeyle kaplamadan da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun🎈🎈
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder