4 Şubat 2017 Cumartesi

Bademli Bisküvi


Bademli Bisküvi



 



  Bendeki çikolata sevdası malum. Bununla beraber ikinci favorim ise bademdir. Kurabiye olsun kek olsun tariflere yakıştırdığım en güzel yemiş. Acıbadem kurabiyesini ise tek geçerim. Bir gün onu da deneyip sizlerle paylaşacağım. Ama öncelikle bu tarifi görünce hemen denemeliyim dedim ve denedim. Tarifleri araştırırken kendime liste yaparım. Bunu denemeliyim , bunu hemen denemeliyim gibi... Bazen listeye ekleyip deneyemediğim tarifler de olmuyor değil. Ama bu hemen denemeliyim deyip denediklerimden. Çok vakit geçirmeden de sizlerle paylaşmak istedim.



 



Malzemeler

📌 200 gr kabuksuz badem içi
📌 12 gr acı badem içi
📌 150 gr esmer şeker
📌 7 gr kabartma tozu
📌 10 gr buğday nişastası
📌 10 gr mısır nişastası
📌 1 limon kabuğu rendesi
📌 30 ml su
📌 Pudra şekeri
📌 Fırın tepsisine serpmek için nişasta



Yapılışı

📌 Yapımı oldukça basit. Bütün malzemeleri rondodan geçirin. Oldukça katı bir karışım elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz karışımı elinizle yoğurun.

📌 Merdane ile 5-8 mm kalınlığında açın. 6 cm çapında oval bir kalıpla bisküvileri kesin.

📌 Üzerlerine pudra şekeri serpin. Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş ve üzerine nişasta serpilmiş bir tepsiye sıralayın.

📌 125 derece önceden ısıtılmış fırında 15/16 dk pişirin.

📌 Bisküvileri fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın.
     


       Afiyet olsun 🎈🎈



 
 
 
 
 


                                                                                                             
         






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder