30 Haziran 2016 Perşembe

RAMAZAN PİDESİ

















  Ramazan boyunca fırınımdan iki günde bir çıkan tarif oldu kendisi. Tam bir pastane pidesi. Yumuşacık ve lezzetli. Yapımı kolay ,malzemeleri basit ;  sadece kendisi yiyerek doyacağınız harika bir pide. Bu harika tarifin hakkını vermem gerekirse sevgili Damla'nın ( www.damyskitchen.com) tarifi. Bir kere pişirdiğinizde kesinlikle bir daha hatta birkaç defa daha pişireceğiniz bi şey..👌🏻















   Ramazan ayı geldiğinde akla ilk gelenlerdendir sıcacık bir pide. Bu tarifi deneyerek kendi fırınınızdan sıcacık bir o kadar lezzetli bir pide yapabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun❤️


















MALZEMELER

📌 500 gr un (3,5 su br)
📌 220 ml ılık su ( 1 su bardağından bir yemek kaşığı eksik)
📌 50 ml sıvıyağ (1/4 su br )
📌 20 gr yaş maya
📌 13 gr tuz
📌 37 gr toz şeker


Üzerine sürmek için;


📌 1 yumurta sarısı
📌 1 yemek kaşığı su



YAPILIŞI

📌 Karıştırma kabında maya , şeker, sıvıyağ ve suyu karıştırın ve mayanın çözülmesini sağlayın.
📌 Ayrı bir kapta un ve tuzu harmanlayın.
📌Mikserin hamur aparatıyla ( ya da elle ) bir yandan karıştırarak sıvı malzemeleri yavaşça ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
📌 Hamur toparlanmazsa az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz.
📌 Hafif unladığınız tezgaha hamuru alın ve elinizle yuvarlayın üzerini bir bezle örtün ve yarım saat hamur kabarana kadar bekletin.
📌 Bu sürenin sonunda fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın.
📌 Hamurun tepesine elinizle bastırarak gazını alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın.
📌 Hamuru tepsinin üzerinde elinizle yayarak açın ve parmaklarınızla iyice bastırarak tırnak pide şeklini verin.
📌 Bu şekilde hamuru 15 dakika daha dinlendirin. Bu sayede toplamda 45 dakika mayalama yapıyoruz.
📌 Ve üzerine yumurta sarısıyla 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp sürün , çörekotu serpip fırına verin.
📌 Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin , ılıyınca dilimleyip servis edebilirsiniz.
                   Afiyet olsun🎈🎈

Tarif www.damyskitchen.com adresinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder