Bu muffinler kahvaltıda , ara öğünlerde veya beş çayında afiyetle yiyeceğiniz türden. Aslında çok komik . Balkabağı sevmem fakat bu kekler pişerken öyle güzel bir koku yayıyor ki tadına bakmadan kendimi alıkoyamadım. 🙄 Hafif, nemli bir dokuya sahip.
Balkabaklı bir tarifi bu denli beğeneceğim aklıma gelmezdi. Pişerken ki yaydığı kokuyu tarif edemem. Sizi çocukluğunuza götürecek türden. Bu kadar düz ve basit görünen bi tariften çıkan sonuç inanılmaz. Bence hemen denemelisiniz.
12 adet muffin için ölçüleri vereceğim. Yapması çok kolay zaten eminim şu an yapmak için malzeme listesine göz atıyorsunuz. Hatta bu muffinlerden fazlaca yapıp derin dondurucuya da koyabilirsiniz. Muffin kağıtlarını pişirme kağıdını keserek ben hazırladım. Böyle çok daha güzel görünüyorlar. 16x16 cm lik kareler halinde kestim.
MALZEMELER
📌 3 dal taze biberiye ( eğer benim gibi evde kendiniz taze otlar yetiştiriyorsanız çok şanslısınız🤓)
📌 180 gr un
📌 130 gr tam buğday unu
📌 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
📌 1/2 tatlı kaşığı karbonat
📌 Bir tutam tuz
📌 2 yumurta
📌 100 gr yoğurt
📌60 ml zeytinyağı
📌 250 gr küp küp doğranmış ve haşlanmış balkabağı ( muffinlerin üzerine de koymak için fazladan haşlayabilirsiniz )
📌 275 ml süt
📌 20 gr bal
YAPILIŞI
📌 Fırınınızı 200 dereceye ısıtmaya başlayın.
📌 Muffin kalıplarını yağlayıp önceden kesip hazırladığınız fırın kağıtlarını koyun.
📌 Unları , kabartma tozunu , karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Eledikten sonra kalan tam buğday unun içerisindeki parçacıkları muffinlerin üzerine serpmek için bir kenara alın. Böylece daha güzel görünecekler.
📌 Sıvıları karıştırmak için ayrı bir kap alın. Çok fazla çırpmaya gerek duymadan hepsini bir kabın içerisinde buluşturacağız.
📌 Yumurtaları sıvıları karıştıracağımız kaba kırın. Hafifçe çatalla bi çırpın.
📌 Üzerine balkabaklarını koyun . Onun üstüne sırayla sütü, yoğurdu , zeytinyağını ve balı ekleyin hafifçe karışana kadar karıştırın.
📌 Şimdi ıslak ve kuru malzemeleri aynı kaba alın spatulayla çok çırpmadan nazikçe karıştırın ve muffin kalıplarına alın.
📌 Muffin kalıplarını ağzına kadar doldurun. Üzerlerine ayırdığınız tahıl tanelerinden serpin. Ve balkabaklarından birkaç tane de üzerlerine serpin . Ben birazda çıtırlık olsun diye kabak çekirdeği içi koydum. Ve 200 derecede ki fırında yaklaşık 20/25 dakika pişirin.
Afiyet olsun🎈🎈
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder