12 Şubat 2018 Pazartesi

Zebra Mermer Kek


  Zebra Mermer Kek






  Zebra keki hep sevmişimdir. Yapması da çok zevkli. Ortaya çıkan desen insanı mutlu etmeye yetiyor.Pinterest'te gezinirken denk geldim tarife. www.bakersroyale.com sitesinden tarif. (Tish Boyle, The Cake Book kitabından uyarlanmış) Tarifteki en güzel nokta kek unu.(Çok amaçlı un da kullanılabilir.) Kek unu keklerin daha yumuşak dokulu olmasını sağlıyor.


  Tarifte olduğu gibi büyük bir kek kalıbı kullandım.Yaklaşık 25 /26 cm lik bir kalıp.Ortaya çok güzel kabarmış yüksek bir kek çıkıyor.


Malzemeler

240 ml lik su bardağı ile;

3 su bardağı kek unu
2 çay kaşığı kabartma tozu (10 gr)
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı + 1/2 su bardağı toz şeker(500 gr)
1/2 su bardağı kakao(50 gr)
6 çorba kaşığı su(90 gr)
345 gr tereyağı(eritilmiş ve soğutulmuş)
vanilya çubuğu veya vanilin
5 büyük boy yumurta
1/2 su bardağı süt


Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Tereyağını eritin bir kenarda ılısın.

Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp,unlayın.

Çırpma kabına unu,tuzu ve kabartma tozunu koyup,harmanlayın.

Ayrı bir kapta kakao , 1/2 su bardağı şeker ve suyu pürüzsüz olana kadar çırpın.

Geniş bir çırpma kabında erimiş tereyağı ve şekeri mikserin orta hızında yaklaşık 1 dk çırpın ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.

Yumurtaları teker teker çırparak ekleyin.Tüm yumurtalar eklendikten sonra ,hafif ve kabarık olana kadar çırpın.

Mikserin hızını düşürüp , yumurtalı karışıma unlu karışımın 3'te 1'ini sütün de yarısını ekleyip yalnızca karışana kadar çırpın. Unlu karışımın tekrar 3'te 1'i ve sütün kalanını ekleyip çırpın. En son kalan unlu harcı ekleyip hafif karıştırın.

Bu karışımdan 2 su bardağı kadar alıp kakaolu karışıma ekleyin ve karıştırın.

Bir dondurma kepçesi kullanarak 2 kepçe vanilyalı karışımdan kalıba dökün.Üzerine 1 yemek kaşığı kakaolu karışımdan dökün. Bu şekilde dönüşümlü olarak üst üste karışımlar bitene kadar kalıba dökün.

180 derece fırında yaklaşık 50/60 dk boyunca pişirin.
Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın.

Çikolatalı Ganaj için;

160 ml krema
180 gr bitter çikolata

 Kremayı sos tenceresinde ısıtın ama kaynatmayın.Ocağın altını kapatıp çikolataları ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Daha akışkan bir sos isterseniz çikolata miktarını düşürebilirsiniz.Sos ılıyınca kekin üzerine dökebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder